De atlas is rijk geïllustreerd met oude, voor een deel niet eerder gepubliceerde (manuscript)kaarten, cartografische reconstructies, foto's en ander beeldmateriaal. Reconstructiekaarten leggen de essenties van de veranderingen in de tijd vast.

 

Bestel de atlas nu voor de prijs van  € 59,50.

U betaalt geen verzendkosten!

 

Download pdf

met voorbeeld-pagina's

foto

foto

foto

foto

foto

 

De atlas bevat prachtige, deels unieke kaartbeelden, afbeeldingen van schilderijen, prenten en een groot aantal foto's in kleur en zwart-wit.

De Landschapsatlas van de Oosterschelde is een standaardwerk over de landschapshistorie van de Oosterschelde. Hij biedt een samenhangend overzicht van de ontwikkeling van het landschap vanaf de prehistorie tot aan onze tijd, in combinatie met een visie op de toekomst.

 

grotefoto

 

Vijf cruciale figuren krijgen als bouwers aan het landschap van de Oosterschelde in deze atlas speciale aandacht: Andries Vierlingh, Andries Schraver, Robert de Muralt, Johan van Veen en Henk Saeijs. Alle vijf hebben ze zich met de kennis en techniek van hun tijd ingezet om zich in dienst te stellen van de gemeenschap. Ze wilden allen op een positieve manier het land in stand houden en er de kwaliteit aan geven die in hun tijd mogelijk was.

De klimaatverandering, die onder andere leidt tot een zeespiegelstijging en een veranderend neerslagregime vormt een uitdaging, waarvoor de atlas een inspiratiebron wil zijn voor bestuurders, planologen en ontwerpers. Daarnaast is dit standaardwerk vooral bedoeld om voor velen de schoonheid, de weidsheid en de specifieke waarden van het landschap van de Oosterschelde vast te leggen. Het is een landschap dat zich uitstrekt van Antwerpen tot aan zee met speciale aandacht voor Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint Philipsland, het West-Brabantse landschap van de waterlinie en de Brabantse Wal, de beide Bevelanden en een deel van Walcheren. Als steden krijgen Antwerpen, Middelburg en de rede van Walcheren, Veere, Zierikzee, Bergen op Zoom, Reimerswaal, Goes en Tholen in hun middeleeuwse betekenis ruim aandacht.

 

grotefoto